Het buitendoek

Het buitendoek bestaat uit 2 lagen doek. De onderste laag is een  wit poly-canvas doek. Hier bovenop wordt een tweede, dunnere laag canvas sierdoek gelegd dat makkelijk gewassen kan worden in een extra grote wasmachine. Eventueel kan er onder de canvasdoeken een extra waterdichte laag (Polytex Pro: zie webwinkel voor gedetailleerde informatie) gelegd worden.

Er is keuze uit verschillende typen voor het onderste buitendoek (groen legercanvas of dik wit canvasdoek) en er zijn verschillende decoraties mogelijk voor op het sierdoek. De meest gebruikte kleuren zijn  blauw zwart, bruin en groen, maar op aanvraag zijn ook andere kleuren mogelijk.

Naast het standaard versierde sierdoek is er ook een mogelijkheid om een sierdoek te bestellen met meer versieringen of een eigen ontwerp. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'wetenswaardigheden'.


Welke buitendoek combinaties zijn mogelijk?

Veel collega yurtverkopers bieden diverse typen 'vrachtwagenzeil' aan: inderdaad makkelijk schoon te maken, weinig werk aan impregneren, lang houdbaar en waterdicht. Maar met 1 groot nadeel: het is ook dampdicht. Vocht in de yurt zal er dus nooit doorheen kunnen diffunderen en dit zult u pas merken als het te laat is: het vilt begint klam te worden (dat merkt u niet...) en zal op den duur de typische schapengeur gaan afgeven. Als vervolgens de grijze vlekken (schimmel...) op het binnendoek verschijnen, weet u dat het te laat is. U bent een keer 2 weken weg, het dakvensterdoek waait op door de regen en als u terug komt is het leed geleden.

Wij gebruiken een Poly-canvas regendoek. Bij aanschaf is deze naar Mongoolse maatstaven geimpregneerd. Daarvoor dient deze bij het opzetten nogmaals geimpregneerd te worden met pretentine. Dit doek is dampdoorlatend waardoor het vocht weg kan.
Ons decoratiedoek is van een soort werkkleding poly-katoen dat na impregneren ook voor 95% waterdicht is. Het regendoek heeft hierdoor veel minder te lijden.

Het standaard versierde buitendoek met witte decoratie:

Het standaard versierde buitendoek met blauwe decoratie:

Het standaard versierde buitendoek met rode decoratie:

Het standaard versierde buitendoek met groene decoratie:

 

contact

Bel voor een woonkwaliteit yurt +31 (0) 6 45484803

Of mail naar : moreforyurts@ziggo.nl

 

Taalkeuze

ideal
bancontact

Impregneermiddelen

Welk impregnatie middel moet ik gebruiken?

 

 

 

© 2014 - 2020 More for Yurts | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel